На 16 юни 2022 год.  в Парк хотел „Москва” Независима синдикална федерация на енергетиците в България проведе своя Пети редовен конгрес.  За председател на федерацията делегатите избраха г-жа Марина Никифорова Митова – дългогодишен председател на синдикалната организация в Централно управление на ЕСО ЕАД и представител

на синдикалните организации  в дружеството.  За председател на ЦКК е преизбрана Наталия Ангелова, а за членове на комисията са избрани Гергана Георгиева от СО при Електрохолд Продажби АД, Емилия Станоева от СО на ЦУ на ЕСО ЕАД и Атанаска Петкова от СО на Топлофикация София.

Гости на конгреса бяха вицепрезидента на КНСБ Тодор Капитанов, проф. д-р инж. Валентин Колев – зам.председател на УС на ББКЕ и Елка Арнаудова от НФЕ. Присъстваха и ветерани на федерацията.

След поздравления от гостите към делегатите на конгреса  за цялостен принос към синдикалното движение вицепрезидента Тодор Капитанов връчи голямата наградата на КНСБ на името на проф. д-р Кръстьо Петков за цялостен принос в развитието на синдикалното движение /посмъртно/ на Инж. Божидар Митев председател на НСФЕБ в последните 27 години. Наградата получи професор Йорданка Ангелова – съпруга   на инж.Митев. Награден бе и Николай Миков Петков – дългогодишен член на Изпълнителния комитет на Федерацията и синдикален председател Електрохолд – Електроразпределителни мрежи Запад –  район Ботевград.

Наградата „Синдикалист на годината” за трите поредни години бе връчена на изявилите се синдикалисти: за 2019г. – на  Димитър Петров Досев – ЕСО МЕР- София област, за 2020г.- на Иван Стоянов Стоилов – ЕВН  Топлофикация Пловдив и за 2021г. на Диана Доростолска  – Енерго-про Електро разпределение Варна.

За дългогодишна и всеотдайна работа в НСФЕБ, ИД Председател на НСФЕБ – инж.Милена Анева връчи грамоти на Боян Цеков, Николай Миков и Иванка Трендафилова.

Непосредствено след закриване заседанието на Петия конгрес, Федералния съвет на НСФЕБ проведе своето първо заседание. В съответствие с Устава на Федерацията,   съвета избра зам.председател и състава на ИК.  За заместник председател  е избран Христо Петров – регионален председател на ЕВН в Бургас, а за членове на Изпълнителния комитет: инж.Милена Анева – председател на СО в Топлофикация София, Боян Цеков – председател на СО в  ИОЕ ЕСО МЕР Монтана, Цветомир Кацарски –  регионален председател на СО в Електрохолд регион запад, Атанас Гаганелов – председател на СО в ЕРЗ регион Петрич, Атанас Калинов – регионален председател на СО в  ЕВН Пловдив, Борислав Стоянов – председател на СО в МЕПР Ловеч, Тодор Василев – председател на СО в ТЕЦ Бобов дол и Диана Доростолска – регионален председател на СО в Енерго -про Варна.

Конгресът прие доклади за дейността на федерацията за изминалите пет години изнесени от ИД Председател на НСФЕБ – инж.Милена Анева и председателя на ЦКК – инж.Наталия Ангелова, и програмата за следващия мандат.