Международната конфедерация на профсъюзите, съвместно с Европейската конфедерация на профсъюзите обяви 15 март за глобален ден на действие “Солидарност с Украйна“, в който призовават всички свои членове по света да изразят подкрепата си към пострадалите от войната и да отправят послания за мир.

На тази дата

синдикалният свят ще изрази подкрепата си към пострадалия украински народ и ще призове за мир, диалог и демокрация.

В тази връзка КНСБ разширява своята кампания в подкрепа на украинските бежанци в няколко посоки – осигуряване на материална, юридическа, консултантска и друга доброволческа помощ. Проучват се конкретните нужди и възможности за настаняване и транспорт.

Разширява  обхвата на материалните дарения, с които можете да участваме в кампанията, а именно: чисти и запазени дрехи и обувки, спално бельо, завивки (като не се изисква обработка от химическо чистене), детски играчки, памперси, адаптивно мляко, пакетирани и консервирани храни, хигиенни материали, палатки, фенери, батерии и генератори. Желаещите могат да участват също с парични дарения по   банкова сметка на БФ „Проф. д-р Желязко Христов“.

Призоваваме всеки от колегите в НСФЕБ, който има възможност и желание да помогне, да направи дарение в следващите дни до 15 март (вторник), за да може своевременно да откликнем на нуждите на растящия брой бежанци в страната, да покажем своята съпричастност и да дадем пример и   мотивираме бъдещи дарения за каузата.

Нека покажем своята солидарност с украинския народ в този тежък момент!

Апела можете да изтеглите от тук.