Държавните предприятия от забранителния списък няма да се приватизират и той няма да се отменя. Това стана ясно след заседание на парламентарната икономическа комисия, в присъствието на икономическия министър Емил Караниколов, която разгледа проекта на закон

за публичните предприятия, внесен от Министерския съвет.

От страна на КНСБ присъстваха вицепрезидентът Пламен Нанков и лидерите на енергийните федерации към КНСБ Георги Петров и Божидар Митев.

Новият закон ще забрани приватизацията, запазвайки и забранителният списък, обеща министърът на икономиката. За обособените части, които законопроектът предвиждаше да се продават от Министерския съвет, ще се търси нов начин за раздържяваване.

Беше прието и искането на КНСБ законпроектът да бъде разгледан в Националния съвет за тристранно сътрудничество преди да бъде гласуван в парламента.

Това ще се случи на 19-ти юни.

Преди заседанието на парламентарната комисия делегацията на КНСБ се срещна с представители на ОИСР и Европейската комисия. Целта на ОИСР винаги е била в България да има добро управление на държавните предприятия, увери Ханс Кристиянсен от международната организация.