КНСБ започна кампания „Искам още 100 лв.“ Инициативата е част от дългосрочна кампания за повишаване на доходите на синдиката, която ще тече през цялата 2017 година.

Кампанията „Искам още 100 лв. към заплатата ми“ се откри

с пресконференция на президента на КНСБ Пламен Димитров и страница във „Фейсбук“ https://www.facebook.com/iskamoshte100lv/?fref=nf.

На сайта www.iskamoshte100lv.com.   можете да се запознаете с аргументацията защо КНСБ иска 100 лв., какви са икономическите и обществените условия, които налагат повишението на доходите на работещите през следващите години. Оттам могат да бъдат изтеглени електронни картички като новогодишен поздрав към работодателите: с текст „Искам още 100 лв. към заплатата ми. За по-добра 2017-та година“. Картичките могат да бъдат изпратени от всеки един служител и работник, който иска увеличение на заплатата си.

Целта на кампанията е да стимулира работещите в България да искат увеличение на заплатите си през следващата година.

Причината е, че индустрията в България реализира една от най-високите норми на печалба в Европа, плащайки едни от най-ниските заплати в ЕС. Трудовият пазар се свива и е все по-трудно да се намерят дори неквалифицирани кадри. Бавят се инвестиции, предприятия свиват своята дейност, тъй като не могат да намерят служители.

Затова най-големият синдикат – КНСБ, счита, че всеки работник и служител има правото през следващата година да получи допълнително поне 100 лв. върху заплатата си.

Призоваваме Ви, да се включите в кампанията, като разпратите прикачената картичка до вашите членове, партньори, приятели и симпатизанти и ги призовете да харесат страницата на инициативата във Фейсбук, за да можем да ги информираме за развитието на кампанията.  

Изтеглете картичката от тук