Ръководството на НСФЕБ следи с тревога ситуацията в наводнените райони на страната – Варна, Добрич и Велико Търново. Стотици останаха без дом.

Загубихме човешки животи. Не останаха безучастни наблюдатели на трагедията, сполетяла страната ни и нашите колеги – енергетиците от Енерго-про,  както във Варна, така и в Добри, Шумен и Велико Търново. Похвална е инициативата на младежите от Варна, които  се организираха и заедно оказаха помощ, както на пострадалите хора, така и за почистване на домовете и улиците в кв.Аспарухово.

Сега е времето да обединим усилията си и да помогнем на пострадалите от наводненията.

Заедно с КНСБ,  призоваваме  всички вас колеги, да  окажем  помощ на пострадалите, като изпратим: питейна вода; пакетирана храна; консерви; храна за бебета; тоалетна хартия; памперси; дезинфекционни препарати/белина препарати  и др.; инструменти за почистване- лопати кофи, гумени ботуши, ръкавици и др.

Можете да направите дарения и на парични средства по следните сметки:

фондация „Помощ за благотворителността в България“

IBAN: BG50UNCR70001520942389
BIC: UNCRBGSF
Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

Име: (ФПББ)
Основание: наводнение 2014

или

Български Червен кръст

BG64UNCR76301078660913

UNCRBGSF

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

(За пострадалите от наводненията в страната).

 

Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS VARNA на номер 17777, обявен от Български дарителски форум или на кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.

Дарените средства ще бъдат насочени към трите пострадали области – Варна, Добрич и Велико Търново.

 

Благодарим за проявената гражданска и синдикална солидарност!