25 юни 2011, събота

Енергетиците от област Кърджали подкрепят правата на работещите

В навечерието на Деня на енергетика, представители на синдикалните организации от област Кърджали – Кърджали, Ардино, Джебел, Момчилград, Крумовград и  Златоград се събраха в Момчилград на дeветия подред традиционен курбан за здраве. Гости бяха: Президентът на КНСБ – Пламен Димитров и  Божидар Митев – Председател на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България/НСФЕБ/. Тук бяха и кметовете на Момчилград и Ардино, зам.кметове, представители на регионалния съвет КНСБ, ръководители КЕЦ в региона, енергетици- пенсионери и приятели.

 

 

 

 

 

Отец Саръев и Хафъз Гюнер отслужиха молитви за здраве на енергетиците. Зам.председателят на НСФЕБ-КНСБ – Роса Соколова връчи на Пламен Димитров подписка от името на енергетиците от област Кърджали в подкрепа на Националната подписка в защита на основни човешки и трудови права „Правата на всеки са права на всички”.

 

 

 

Президентът на КНСБ благодари за подкрепата и обяви, че над 50 000 подписа досега са събрани от българските работници и служители, които казват на управляващите преди изборите: „Не ни обещавайте нищо повече, просто направете така, че нашите жени, майки и деца, които работят в частните фирми, да имат право да се сдружават в синдикати, да договарят своите доходи и

работно време, да получават достойни заплати. Не искаме чудеса, а само няколко закона, които да ни дадат гаранции, че в България в 21 век няма да има работник, който е с нарушени права. Благодаря ви за подкрепата, ако се налага с борба ще наложим всичко това което ни се полага”- добави Димитров. Празникът завърши с много веселие и хора

.

Синдикалните членове на НСФЕБ от регион Кърджали за пореден път доказаха своя девиз: „Птици сме на едно ято и летим заедно”.

За да видите Подписката, моля кликнете тук.